Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί και νέες εκρήξεις στο Κίεβο – Στις φλόγες πολυκατοικίες (Videos)

Εκρήξεις και νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο μετά από νέα ρωσική επίθεση.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα, οι Ρώσοι χτύπησαν νέους στόχους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Τουλάχιστον τρεις πολυκατοικίες τυλίχτηκαν στις φλόγες έπειτα από τους βομβαρδισμούς. Από τις επιθέσεις στις πολυώροφες πολυκατοικίες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Εκρήξεις και νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο μετά από νέα ρωσική επίθεση.

Την ώρα που οι επιθέσεις στο Κίεβο αυξάνονται, χθες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απηύθυνε νέο μήνυμα, λέγοντας στους Ρώσους να παραδοθούν «για να τους σεβαστούν» μετά το τέλος του πολέμου και για μία «δίκαιη ειρήνη».

Χθες, έγινε γνωστός και νέος τραυματισμός δημοσιογράφου, ενός Βρετανού συνεργάτη του Sky News.

 

Συνεχίζει να οχυρώνεται η Οδησσός – Ισχυρές εκρήξεις τη νύχτα

Χθες γύρω στις 19:15 και ενώ δεν είχαν ηχήσει οι σειρήνες, όλη η πόλη τραντάχτηκε από αντιαεροπορικά πυρά. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στην Οδησσό, Λεωνίδας Καπερναράκος.

Ο κόσμος σε πανικό έτρεχε σε καταφύγια, καθώς τα πυρά ήταν δεκάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πύραυλοι, ρουκέτες ή ακόμα και drones χτυπήθηκαν, και δε βρήκαν το στόχο τους στην Οδησσό. Οι πολίτες αναμένουν ότι μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, ο κλοιός αναμένεται να σφίξει ακόμα περισσότερο γύρω από την Οδησσό.

Οι εργασίες οχύρωσης της πόλης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με πολυβολεία και οδοφράγματα να τοποθετούνται σε όλα τα κομβικά σημεία. Στην Οδησσό υπολογίζεται πως έχουν παραμείνει περίπου 800.000 πολίτες, μεταξύ αυτών και περίπου 1.500 Έλληνες ομογενείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...