Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί για τα Leopard – Προβληματίζεται για το χρόνο παράδοσής τους

Την ικανοποίησή του για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard από την Γερμανία στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος προβληματίζεται για τον χρόνο παράδοσης των αρμάτων μάχης αλλά και για την ποσότητα.

Μιλώντας στο Sky News, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας πρόεδρος ευχαρίστησε τους συμμάχους σε όλο τον κόσμο για τη συνεχή υποστήριξή τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που πήραν αυτή την απόφαση για τα Leopard», ανέφερε και πρόσθεσε: «Συνολικά είμαι πολύ ευγνώμων στον κόσμο για την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Αλλά μιλώντας ειλικρινά, ο αριθμός των αρμάτων μάχης και ο χρόνος παράδοσης στην Ουκρανία είναι κρίσιμος».

Οι δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου προέκυψαν αφού η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο και εξουσιοδότησε τις χώρες-εταίρους να πράξουν επίσης το ίδιο - παρά τις απειλές της Ρωσίας.  Μετά τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς, ο οποίος «σφράγισε» την απόφαση αποστολής Leopard στο Κίεβο, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα προμηθεύσει τα άρματα μάχης στο Κίεβο το νωρίτερο σε 3-4 μήνες.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι άλλες χώρες, που έχουν αποθέματα του άρματος μάχης, το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, μπορούν πλέον να τα προμηθεύσουν στο Κίεβο. Ήδη, οι Ισπανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ολλανδία και Πολωνία έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να στείλουν Leopard στο Κίεβο.

Χθες, η Μόσχα προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η αποστολή αρμάτων μάχης «δεν θα είναι καλή για τις μελλοντικές σχέσεις» και είπε στις ΗΠΑ ότι αν εγκρίνουν μια τέτοια κίνηση, θα πρόκειται για «κατάφωρη πρόκληση».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...