Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση στο Κίεβο - 15 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα οι ρωσικές δυνάμεις (χάρτες)

Μεγάλη επίθεση στο Κιέβο φαίνεται πως ετοιμάζουν οι Ρώσοι. Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού φαίνεται πως βρίσκονται 15 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα. 

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, εκτιμάται ότι οι Ρώσοι «βρίσκονται βορειοδυτικά του Κιέβου και οι ρωσικές δυνάμεις μπόρεσαν να προχωρήσουν. Βρίσκονται ακόμη βασικά κοντά στο αεροδρόμιο Hostomel, αλλά έχουν μετακινηθεί πιο κοντά στο Κίεβο. Η πρόχειρη εκτίμηση είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα πιο κοντά, κατά προσέγγιση. Ανατολικά του Κιέβου, βλέπουμε τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν να προωθούν τα στρατεύματά τους. Βρίσκονται πραγματικά κατά μήκος δύο παράλληλων γραμμών εκεί, και εκτιμούμε ότι η - η βορειότερη από αυτές τις δύο γραμμές, η πλησιέστερη γραμμή βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου».

Ακόμα, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ο ίδιος είπε πως το Chernihiv είναι απομονωμένο. «Στις δύο γραμμές είπα ότι υπάρχουν δύο γραμμές που πηγαίνουν προς το Κίεβο από τα ανατολικά, -- αυτή που είναι νότια από τις δύο που κατά κάποιο τρόπο προέρχονταν από το Σούμι. Εκτιμούμε επίσης ότι μερικοί από αυτούς μπορεί να έφτασαν περίπου 40 χιλιόμετρα από -- από το Κίεβο, αλλά μας φαίνεται επίσης ότι ένα μέρος αυτών των δυνάμεων μπορεί να επανατοποθετηθεί προς το Σούμι. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι, δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα επιστρέφουν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το κάνουν αυτό».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος περιέγραψε τις ρωσικές γραμμές οι οποίες βρίσκονται στα πέριξ του Κιέβου λέγοντας πως μία από τις γραμμές βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα. «Η βορειοδυτική διαδρομή προς το Κίεβο, γύρω από το αεροδρόμιο Hostomel που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης. Αυτοί είναι οι τύποι που λέγαμε για λίγο ότι είμαστε, ξέρετε, 30 και μετά 25, και μετά, ξέρετε, 20, και έτσι υπολογίζουμε ότι, είναι τόσο κοντά στην πόλη όσο ίσως βάσε κάποιων στοιχείων και 15 χιλιόμετρα μακριά. Αλλά βασικά η όποια κίνηση έγινε ήταν μικρή. Και εξακολουθούν - εκτιμούμε ότι βρίσκονται ακόμα κοντά σε αυτό - αυτό το αεροδρόμιο. Αυτό είναι το βορειοδυτικό σκέλος που κατεβαίνει από το νότο στο Κίεβο. Είναι η δυτικότερη από τις βόρειες προσεγγίσεις που που έχουν υπάρξει».

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Οι ρωσικές επιχειρήσεις στον άξονα του Κιέβου στοχεύουν στην περικύκλωση της πόλης από τα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα ανατολικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις, αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών, δεν σημείωσαν ουσιαστικά κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι σταμάτησε τις ρωσικές προελάσεις «προς όλες τις κατευθύνσεις» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν τον επιθετικό ρυθμό τους λόγω αποθάρρυνσης στις 10 Μαρτίου.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και η ουκρανική αεράμυνα παραμένουν επιπλέον επιχειρησιακές. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική αεράμυνα και τα μαχητικά κατέρριψαν τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη Su-25, δύο ελικόπτερα και δύο πυραύλους κρουζ στις 8-9 Μαρτίου. Οι μεμονωμένες ρωσικές επιθέσεις σε μέγεθος συντάγματος που αναφέρθηκαν στις 8-9 Μαρτίου μπορεί να αντιπροσωπεύουν τη μέγιστη κλίμακα επιθετικών επιχειρήσεων που μπορούν να διεξάγουν οι ρωσικές δυνάμεις σε αυτόν τον άξονα ανά πάσα στιγμή. Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρειαστούν μια περίοδο μεγαλύτερη από τις προηγούμενες επιχειρησιακές παύσεις των 48-72 ωρών για να ενισχύσουν επαρκώς τις δυνάμεις τους για να επαναλάβουν τις προόδους στο Κίεβο, εάν είναι σε θέση να το κάνουν.

Όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, ο Βλάντιμίρ Πούτιν, παρά τα εδάφη που έχει καταλάβει δεν έχει πετύχει μία στρατηγικής σημασίας νίκη η οποία θα του επέτρεπε να σύρει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις και συνθηκολόγηση. Έτσι, όσο οι μέρες περνούν, η Μόσχα προβαίνει ολοένα και πιο συχνά σε επιθέσεις κατά αμάχων βομβαρδίζοντας πολιτικά κτήρια, νοσοκομεία και σχολεία με στόχο να κάμψει το ηθικό των Ουκρανών που αμύνονται λυσσαλέα.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...