Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Πλανήτης

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομικές γραμμές με αεροπορικές επιδρομές για να διακόψει την παράδοση των αμερικανικών όπλων που χρειάζονται στο μέτωπο και να δυσκολέψει τη στρατιωτική επιμελητεία της Ουκρανίας, ανέφερε πηγή πληροφοριών του Κιέβου την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα και δήλωσαν ότι οι πρώτες παραδόσεις θα φτάσουν σε λίγες μέρες, μειώνοντας τις έντονες ελλείψεις βλημάτων πυροβολικού που είναι απαραίτητες στις δυνάμεις του Κιέβου εδώ και μήνες.

Καθώς η βοήθεια οριστικοποιήθηκε μετά από έξι μήνες διαμάχης στο Κογκρέσο, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα αυξήσει τις επιθέσεις σε κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης και χώρους αποθήκευσης που κρατούν δυτικά όπλα.

Την Πέμπτη, η ουκρανική σιδηροδρομική υποδομή έγινε στόχος ρωσικών επιδρομών στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, στο βορειοανατολικό Χάρκοβο και στην κεντρική περιοχή Τσερκάσι, ανακοίνωσε η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία.

Η επίθεση στο Ντόνετσκ, που είναι το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας στα ανατολικά, σκότωσε τρεις ηλεκτρολόγους μηχανικούς που εργάζονταν για τη σιδηροδρομική εταιρεία και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, ανέφερε.

Στο Χάρκοβο, το οποίο συνορεύει με τη Ρωσία, βομβαρδισμός έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Μπαλακλιά, τραυματίζοντας 13 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις εργαζομένους σιδηροδρόμων, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η πόλη Μπαλακλιά απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις το 2022.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι σπάνια παρέχουν λεπτομερείς δηλώσεις σχετικά με χτυπήματα σε ευαίσθητους στρατιωτικούς στόχους, αλλά ουκρανική πηγή επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπήρξαν επιθέσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές με στόχο τη διακοπή της προμήθειας όπλων.

Ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις του Κιέβου, τα ρωσικά στρατεύματα είχαν τη δυναμική στο πεδίο της μάχης από τον Φεβρουάριο, όταν κατέλαβαν την πόλη της πρώτης γραμμής, Αβντίβκα.

Ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο στόχος της βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν να μπορέσει η Ουκρανία να ανακτήσει την πρωτοβουλία.

Το Κίεβο αντιμετωπίζει ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο πεδίο της μάχης και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ισχύ των οχυρώσεών του κατά μήκος της πρώτης γραμμής που εκτείνεται σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων (621 μίλια).

Η Ρωσία έχει επιτεθεί περιοδικά σε σιδηροδρομικές υποδομές κατά τη διάρκεια της 26μηνης εισβολής.

Τον Απρίλιο η σιδηροδρομική εταιρεία, ανέστειλε προσωρινά όλες τις παραδόσεις στο νότιο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Χρονομόρσκ.

Παρόλο που δεν δικαιολόγησε αυτή την ενέργεια, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ρωσικές επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει τις σιδηροδρομικές γραμμές προς τους τερματικούς σταθμούς φορτίου του λιμανιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο μακροβιότερος ηγέτης μετά τον Στάλιν

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο. Ο ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία απ...

«Όχι» του Ισραήλ στην κατάπαυση του πυρός - «Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα»

Το Πολεμικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρηση στη Ράφα για να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς, προκειμένου να προωθήσει την απελευθέρωση των ομ...

Φόρτωση άρθρων...