Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Σοκαριστικές εικόνες από τη Μαριούπολη - Θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους (Photos)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους. Πτώματα τοποθετούνται σε σακούλες και θάβονται σε ομαδικούς τάφους.

Στις συγκλονιστικές εικόνες φαίνονται εργάτες νεκροτομείου να σκάβουν τάφρους μήκους 25 μέτρων σε ένα από τα παλιά νεκροταφεία στην Μαριούπολη και στη συνέχεια να ρίχνουν μέσα σορούς που έχουν καλυφθεί είτε με σακούλες είτε με χαλί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, οι εικόνες αυτές είναι αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών από τα ρωσικά στρατεύματα που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να θάψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ουκρανία: Σοκαριστικές εικόνες από τη Μαριούπολη - Θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας ανήρτησε μια σοκαριστική φωτογραφία και έγραψε: «Στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, οι άνθρωποι ήδη άνοιξαν ομαδικούς τάφους. Ο Πούτιν τους «προστατεύει» από τη γενοκτονία και τους «απο-ναζιστοποιεί». Αυτή η τρέλα δεν αφορά μόνο εκείνον -έναν άνθρωπο. Όσοι στη Ρωσία κάνουν αυτά τα εγκλήματα και συνεχίζουν να τον στηρίζουν ούτε εκείνοι είναι ανθρώπινα όντα».

Στη Μαριούπολη, μια στρατηγική πόλη 430.000 κατοίκων στην Αζοφική Θάλασσα, οι τοπικές αρχές έσπευσαν να θάψουν τους νεκρούς από τις συγκρούσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε έναν ομαδικό τάφο, αναφέρει η Daily Mail.

Παράλληλα, το βρετανικό Μέσο Ενημέρωσης τονίζει ότι σε όλη τη χώρα, χιλιάδες υπάρχει η πεποίθηση ότι έχουν σκοτωθεί, τόσο πολίτες όσο και στρατιώτες, από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Ουκρανία: Σοκαριστικές εικόνες από τη Μαριούπολη - Θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Φόρτωση άρθρων...