Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Σοκαριστικό βίντεο από την πλημμυρισμένη Χερσώνα

Συνεργείο του BBC εγκαταλείπει, καθώς ακούγονται βομβαρδισμοί στην περιοχή της Ουκρανίας.

Πλανήτης

Στιγμές τρόμου έζησε συνεργείο του BBC στη Χερσώνα της Ουκρανίας, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης ρωσικά πυρά εξαπολύθηκαν στην κατεστραμμένη περιοχή, προκαλώντας πανικό. 

Η Ουκρανία βρισκόταν στη διαδικασία εκκένωσης χιλιάδων πολιτών σήμερα, μετά την επίθεση στο γιγάντιο φράγμα υπό ρωσική κατοχή που οδήγησε σε καταστροφικές πλημμύρες σε δεκάδες χωριά και πυροδοτώντας φόβους για μια ανείπωτη ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, οι δημοσιογράφοι του BBC μιλούν με κατοίκους της περιοχής, προτού ακουστεί μια εκκωφαντική έκρηξη.
Οι κάτοικοι σκύβουν και η κάμερα τραντάζεται, καθώς ο εικονολήπτης και το υπόλοιπο συνεργείο προσπαθούν να διαφύγουν με ασφάλεια, πηδώντας σε ένα όχημα, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Στο τέλος του βίντεο, ένας άντρας που βρίσκεται ξαπλωμένος στο δρόμο, παίρνοντας θέση κάλυψης από ενδεχόμενα πυρά, σηκώνεται στα πόδια του για να εγκαταλείψει το οδόστρωμα τη στιγμή που το συνεργείο του BBC επιταχύνει με το αυτοκίνητο για να διαφύγει.

Τεράστια καταστροφή 

Η καταστροφή του φράγματος Nova Kakhvovka στον ποταμό Δνείπερο προκάλεσε πλημμύρα σε ένα μεγάλο μέρος της Χερσώνας.

Οι κάτοικοι στη νότια Ουκρανία προετοιμάζονται για μια δεύτερη ημέρα διόγκωσης των πλημμυρικών υδάτων, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν ότι η καταστροφή του φράγματος θα συνεχίσει να απελευθερώνει συσσωρευμένο νερό από έναν γιγαντιαίο ταμιευτήρα, επισημαίνει η Daily Mail.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι 17.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και συνολικά 24 χωριά έχουν πλημμυρίσει.

«Πάνω από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Αντρί Κοστίν, προσθέτοντας ότι 25.000 ακόμη άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν από την κατεχόμενη από τη Ρωσία πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι ανατίναξαν το φράγμα και τον παρακείμενο υδροηλεκτρικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια περιοχή που ελέγχεται από τη Μόσχα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ρώσοι αξιωματούχοι, με τη σειρά τους, κατηγόρησαν τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην αμφισβητούμενη περιοχή, όπου ο ποταμός χωρίζει τις δύο πλευρές.

Οι κάτοικοι περπατούσαν μέσα στα νερά στα πλημμυρισμένα σπίτια και τις γειτονιές τους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εθεωρείτο ευρέως ότι προχωρούσαν σε μια αντεπίθεση κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων της γραμμής του μετώπου στα ανατολικά και νότια, σημειώνει το βρετανικό μέσο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...