Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανία: Στις 500 ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 494 παιδιά

Πλανήτης

Στις 500 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 494 παιδιά και 1050 παιδιά  τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας 

Τα στοιχεία αυτά δεν είναι πλήρη, καθώς αναφέρονται μόνο σε εκείνα τα άτομα που τα ονόματα τους έχουν ταυτοποιηθεί. Σε πολλές περιοχές, όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες όπως και τα κατεχόμενα εδάφη είναι αδύνατη  η καταγραφή στοιχείων.      

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ, περισσότερα από 500 παιδιά σκοτώθηκαν στις 500 ημέρες του πολέμου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αμάχων από την έναρξη της εισβολής που έχασαν τη ζωή τους υπερέβη τους 9.000   

Ο ΟΗΕ επισημαίνει, ότι οι νεκροί άμαχοι είναι πολύ περισσότεροι καθώς οι αριθμοί που αναφέρονται αφορούν ανθρώπους που έχουν ταυτοποιηθεί ως θύματα του πολέμου.   

Από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.500 Ουκρανοί πολίτες , έχουν  διαπραχθεί 94.000 εγκλήματα πολέμου και έχουν καταστραφεί 115.000 σημεία πολιτικών υποδομών, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντρίι Κόστιν με ανάρτηση του στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο  Ukrinform 

Σύμφωνα με τον Κόστιν, οι εισαγγελείς, οι ερευνητές της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και η αστυνομία εργάζονται νυχθημερόν για να προσαγάγουν τους Ρώσους εισβολείς στη δικαιοσύνη ενώπιον ουκρανικών και διεθνών δικαστηρίων.

«Υπάρχουν ήδη 353 ύποπτοι, 219 κατηγορούμενοι και 53 εγκληματίες έλαβαν ποινές σε ουκρανικά δικαστήρια», σημείωσε ο Κόστιν.

 Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι, μαζί με τους διεθνείς εταίρους, η Ουκρανία δημιούργησε έναν πραγματικό συνασπισμό δικαιοσύνης και ότι η καθημερινή συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) οδήγησε στο πρώτο ένταλμα σύλληψης του Πούτιν.

Επιπλέον, άνοιξε στη Χάγη το Διεθνές Κέντρο για τη δίωξη εγκλημάτων κατά την διάκρεια της επίθεσης κατά της Ουκρανίας (ICPA), το οποίο αποτελεί το πρώτο στοιχείο του μελλοντικού δικαστηρίου, και δημιουργήθηκε το Διεθνές Μητρώο Ζημιών για να εξασφαλιστεί η αποζημίωση όσων επλήγησαν από τον πόλεμο.

«Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη δεν είναι εύκολος. Αλλά, προχωράμε μπροστά. Μαζί με ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο», κατέληξε ο Κόστιν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1520: Γερμανία: Ο θεολόγος και μοναχός Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την παπική βούλα, που τον καλούσε ν΄ αποκηρύξει τις θέσεις του, που τελικά λογίστηκαν «αιρετικές...

Φόρτωση άρθρων...