Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

Πλανήτης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στην Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στην πολύπαθη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Έφθασα στην Ουκρανία μετά την επίσκεψή μου στη Μόσχα» έγραψε, αναφέροντας ότι θέλει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για «την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διασφάλιση της απομάκρυνσης των αμάχων από τα πεδία των μαχών».

Ο Γκουτέρες αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης την Μποροντιάνκα, το Ιρπίν και την Μπούκα – περιοχές όπου καταγγέλθηκαν εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής – και ακολούθως θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο μετά το βέτο της Προέδρου στο νόμο περί «ξένης επιρροής»

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Γεωργία με αφορμή τον αποκαλούμενο «ρωσικό νόμο». Χιλι...

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο δικός σας μέσα σε αυτήν. Βέβαια εάν το PIN σας είναι 1234 τότε δεν υπάρχει σωτηρία! Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...