Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο

Πλανήτης

Ρωσική πυραυλική επίθεση κατέστρεψε χθες το απόγευμα μια πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα έως τώρα να υπάρχουν 18 νεκροί.

Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς άνθρωποι ακόμα αγνοούνται εγκλωβισμένοι κάτω από το σωρό χαλασμάτων.

Διασώστες δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια κάτω από τα σιντρίμια.

oukrania

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. Η τύχη 40 και πλέον ανθρώπων παραμένει άγνωστη», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, προσθέτοντας ότι στην επίθεση 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν και πάνω από 230 υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ 73 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 40 νοσηλεύονται.

oukrania

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες η Ρωσία εξαπέλυσε τρία αεροπορικά χτυπήματα, 57 πυραυλικά χτυπήματα και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 πυραύλους.

Τα χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας, που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι.

Τα πλήγματα –το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες–έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...