Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Χάρκοβο

Δραματικές σκηνές καταγράφονται με τους Ουκρανούς που προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Χάρκοβο.

Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά συρρέουν κατά χιλιάδες για να προλάβουν το τρένο και να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. Με αυτές τις εικόνες αποτυπώνεται το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης.

Αντίστοιχες είναι οι εικόνες και στον σταθμό των τρένων στη Ζαπορίζια, με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπου να προσπαθούν να μπουν στο τρένο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φίλιπο Γκράντι, τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί την «ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πάνω από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα με γειτονικές χώρες μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο Φίλιπο Γκράντι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...