Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Τέθηκε σε ισχύ η μονομερής ρωσική εκεχειρία

Πλανήτης

Μια μονομερής ρωσική εκεχειρία στην Ουκρανία την οποία διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρο το μέτωπο από το μεσημέρι ώρα Μόσχας (11:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα το μεσημέρι, το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής", μετέδωσε το κρατικό ρωσικό Πρώτο Κανάλι. "Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου».

Εν τω μεταξύ, χθες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιδιώκει μια εκεχειρία προκειμένου να σταματήσει την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονμπάς και να ενισχύσει τις δυνάμεις κατοχής.

«Θέλουν τώρα να εκμεταλλευθούν ως πρόφαση τα Χριστούγεννα, έστω και για λίγο, προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση των ανδρών μας στο Ντονμπάς και να φέρουν εξοπλισμό, πυρομαχικά και επίστρατους», είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Τι θα τους αποφέρει αυτό; Μόνο ακόμη μια αύξηση στις μέχρι σήμερα απώλειές τους», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι ο πόλεμος «θα τελειώσει μόνο όταν αποχωρήσουν οι στρατιώτες σας ή τους εκδιώξουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...