Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Οχάιο: Πα-τέρας άφησε το ενός έτους αγοράκι του στο αμάξι για να μην τον «ενοχλεί» και πέθανε

Πλανήτης

«Επιδημία» εγκατάλειψης παιδιών σε αυτοκίνητα υπάρχει στις ΗΠΑ (και όχι μόνο), με αποτέλεσμα άλλη μια τραγωδία να καταγραφεί στο Οχάιο. Αναλυτικότερα, για ανθρωποκτονία και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατηγορείται ένας πα-τέρας, ο οποίος άφησε τον γιο του, μόλις ενός έτους, για πέντε ώρες στο αμάξι, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Ο 19χρονος Λάντον Πάροτ μετέφερε το παιδί που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα Επείγοντα.

«Κατά την προκαταρκτική έρευνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν αντιφάσεις στα λεγόμενα του πατέρα» δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέα Φιλαδέλφεια, Μάικλ Γκούντγουιν. Όταν οι αστυνομικοί τού επεσήμαναν τις αντιφάσεις, ο Πάροτ φέρεται να ομολόγησε.

30 βαθμοί Κελσίου η εξωτερική θερμοκρασία

«Το παιδί κατέληξε αφότου εγκαταλείφθηκε στο αυτοκίνητο μόνο του για περίπου πέντε ώρες, με την εξωτερική θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, διαπιστώθηκε πως δεν είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο, αλλά επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ώστε να μην τον ενοχλεί στο σπίτι» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς έχει προφυλακιστεί στις φυλακές της κομητείες Τουσκαράγουας ενώ έχει οριστεί εγγύηση 250.000 δολαρίων, σύμφωνα με το CNN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά, με παιδιά που χάνουν τη ζωή τους ξεχασμένα ή παρατημένα σε αυτοκίνητα, υπό ακραίες θερμοκρασίες. Από το 1998, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 929 παιδικοί θάνατοι που προήλθαν από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο, εξηγεί ο Γιαν Νουλ, μετεωρολόγος και ιδρυτής του noheatstroke.org.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο εντός του 2022, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 22 θάνατοι παιδιών που έμειναν από λάθος ή σκοπίμως σε αυτοκίνητο για ώρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...