Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Oύτε να πεθάνεις δεν μπορείς! Πόσο στοιχίζει μια κηδεία στο εξωτερικό

Πλανήτης

Στην Ιαπωνία, οι πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι αναφορικά με τα έξοδα κηδειών – τα υψηλότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρόσφατη μάλιστα, κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Άμπε, η οποία κόστισε συνολικά 12 εκατομμύρια δολάρια είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στην Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά, η μέση δαπάνη ανά κηδεία το περασμένο έτος ανήλθε σε 1,1 εκατομμύρια γιεν, περίπου δηλαδή, 7.725 δολάρια, μειωμένη κατά 40% συγκριτικά με την εποχή πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

Το εν λόγω ποσό ισούται περίπου με το 1/4 του μέσου ετήσιου μισθού. Εάν μάλιστα, λάβει κανείς υπόψη και τα πρόσθετα έξοδα, οι κηδείες στην Ιαπωνία κόστιζαν συνολικά, περίπου 3 εκατομμύρια γιεν πριν την Covid-19. Το ποσό αυτό είναι περίπου τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του 2020.

news

«Δεν μπορείς απλώς να συγκρίνεις τις τιμές και να επιλέξεις την οικονομικότερη λύση, όπως εάν ψώνιζες μέσω της Amazon», εξηγεί ο 57χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Hiroya Shimizu. «Απλώς πληρώνεις ό,τι σου λένε», προσθέτει. Η πλειοψηφία μάλιστα, των πολιτών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με το γεγονός πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος τιμοκατάλογος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ολοένα και περισσότεροι Ιάπωνες επιλέγουν το τελευταίο διάστημα, να τελούν τις κηδείες συγγενών τους, αυστηρά σε στενό οικογενειακό κύκλο προκειμένου να μειώσουν τα περιττά έξοδα. «Αν είναι μόνο η οικογένεια, κανείς δεν πρόκειται να κρίνει, και επικρατεί η αίσθηση ότι η φθηνότερη επιλογή είναι καλή», υποστηρίζουν.

news

«Οι τρέχουσες συνθήκες στον κλάδο δείχνουν ότι ο αριθμός των κηδειών αυξάνεται από έτος σε έτος, αλλά η τιμή ανά κηδεία συνεχίζει να μειώνεται καθώς οι τελετές μειώνονται και οι πωλήσεις από τα γεύματα επίσης πέφτουν», ανέφερε η Tear Corp., μια από τις πολλές εισηγμένες εταιρείες του εν λόγω κλάδου. Αυτή τη στιγμή, η αξία της εν λόγω βιομηχανίας ανέρχεται σε 1,8 τρισεκατομμύρια γιεν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κανίβαλος» είναι ο γαλαξίας της Ανδρομέδας

Ο μεγαλύτερος γαλαξίας του σμήνους στον οποίο ανήκει ο γαλαξίας μας έχει «καταβροχθίσει» άλλους τεράστιους γαλαξίες. Αυτό διαπίστωσε η επιστημονική έρευνα. Μία από τις πιο κοινέ...

Φόρτωση άρθρων...