Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Παγκόσμιο σοκ από τη μαζική δολοφονία αμάχων στην Μπούκα από τους Ρώσους - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Αποτροπιασμός για τις ρωσικές θηριωδίες μετά και τη δήλωση του δημάρχου της Μπούτσα ότι 300 κάτοικοι της πόλης, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής που διήρκησε για ένα μήνα.

Πλανήτης

Σε κατάσταση σοκ ο πάνήτης μετά τις «εικόνες των θηριωδιών» στην Μπούκα του Κιέβου, όπου εκατοντάδες πτώματα απεικονίζονται να κείτονται στους δρόμους, οι οποίες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλούν αποτροπιασμό για τις ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

1

Εικόνες από την πόλη που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν δεκάδες πτώματα σκορπισμένα στους δρόμους, όλοι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Συνολικά περίπου 300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιθέσεων τον προηγούμενο μήνα. Αν και η Μπούκα απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τις μάχες. Η Ουκρανή υφυπουργός Εξωτερικών, Εμινέ Ζεπάρ, έγραψε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς».

μπουκα
γφ

Οι ισχυρισμοί για ρωσικά εγκλήματα πολέμου και οι εκκλήσεις για περισσότερη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έγιναν πιο ισχυρές, αφότου η Μόσχα άρχισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα, μετατοπίζοντας το επίκεντρο του πολέμου στα ανατολικά της χώρας.

φγ
ρ

 Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ έγραψε επίσης στο twitter ότι «οι εικόνες από την Μπούκα είναι απαράδεκτες» και προειδοποίησε ότι «οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα πολέμου είναι υποχρεωμένοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη». «Θα ενισχύσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη για την άμυνα της Ουκρανίας», είπε.

ωψ
ψχ
ψχ

 

ωβ

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φόρτωση άρθρων...