Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Πακέτο στήριξης 15 δισ. λιρών εγκρίνει η Βρετανία για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, ανακοίνωσε νέο πακέτο στήριξης ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης για τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

Το πακέτο χρηματοδοτείται μερικώς από έκτακτο φόρο επί του τομέα της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι χάρη σε αυτό το πακέτο, οι πλέον ευάλωτοι Βρετανοί «θα αισθανθούν το βάρος του πληθωρισμού να αμβλύνεται».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει, πριν από λίγες εβδομάδες, ότι η κυβέρνησή του θα προσφέρει επιπλέον στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας του αυξημένου πληθωρισμού.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σε μια περίοδο που άνθρωποι στη Βρετανία αδυνατούν να έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση του λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

«Φυσικά θα υπάρξει επιπλέον στήριξη τους επόμενους μήνες, καθώς τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα λόγω της ανόδου των τιμών στην ενέργεια», είχε πει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται διαφορετικός χειμώνας λόγω του Ελ Νίνιο

Το φετινό Ελ Νίνιο ξεκίνησε τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ισχυρό αυτό το χειμώνα και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης. Αυτό αναφέρει το Κέντρο Κλιματ...

Φόρτωση άρθρων...