Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Pandora Papers: Κανένας Ελληνας πολιτικός στη λίστα (χάρτες)

Μπαράζ αποκαλύψεων φέρνει η δημοσίευση των Pandora Papers, τα οποία αποκάλυψαν το παιχνίδι δισεκατομμυρίων από τους οικονομικά ισχυρούς του πλανήτη.

Τα εν λόγω άτομα έχουν δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες μέσω των υπόγειων διαδρομών των offshore εταιρειών και των φορολογικών «παραδείσων».

Στη λίστα των Pandora Papers περιλαμβάνονται ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας και συγκεκριμένα πάνω από 100 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από 330 πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι (συμπεριλαμβανομένων 35 πρώην ή νυν πολιτικών ηγετών), επιχειρηματίες, επώνυμοι και σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός, πρώην ή νυν, που να βρίσκεται στη λίστα των Pandora Papers, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη.

Ωστόσο, μεταξύ των 27.000 πραγματικών δικαιούχων offhsore εταιρειών που έχουν εντοπισθεί συμπεριλαμβάνονται και 283 Έλληνες. Τα δεδομένα για κάποιους από αυτούς αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στον Οκτώβριο.

Η Ελλάδα απεικονίζεται με λευκό χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στη λίστα των Pandora Papers, ενώ, π.χ., στην Ιταλία έχουν βρεθεί στοιχεία για τέσσερις πολιτικούς και στη Βουλγαρία για δύο πολιτικούς.

Pandora Papers: Κανένας Ελληνας πολιτικός στη λίστα

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη με τους πολιτικούς που βρίσκονται στα Pandora Papers:

Μπαράζ αποκαλύψεων φέρνει η δημοσίευση των Pandora Papers, τα οποία αποκάλυψαν το παιχνίδι δισεκατομμυρίων από τους οικονομικά ισχυρούς του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον ανωτέρω χάρτη, οι περισσότεροι πολιτικοί της λίστας εντοπίζονται στην Ουκρανία (38), ενώ ακολουθούν πολιτικοί από τη Ρωσία (18), την Κολομβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (από 11), τη Νιγηρία (10), τη Βραζιλία και την Ανγκόλα (από 9), τη Βενεζουέλα (8) κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο μετά το βέτο της Προέδρου στο νόμο περί «ξένης επιρροής»

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Γεωργία με αφορμή τον αποκαλούμενο «ρωσικό νόμο». Χιλι...

Αρκτική: Το τελευταίο ιδιωτικό οικόπεδο στο μέγεθος του Μανχάταν πωλείται για 323 εκατ. ευρώ

Ένα κομμάτι γης στην Αρκτική στο μέγεθος Μανχάταν με γεωπολιτικές προεκτάσεις βγήκε στην αγορά έναντι 323 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αρκτική γνώρισε το θερμότερο καλοκαίρι της το 2023...

Φόρτωση άρθρων...