Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 24 τραυματίες - Αυτοκτόνησε ο δράστης (Videos&Photos)

Φοιτητές σκαρφάλωναν σε πεζούλια στην κορυφή του κτιρίου για να καλυφθούν. Στο τμήμα Φιλοσοφικής οι πυροβολισμοί.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Τσεχίας. Οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση ανέρχονται στους 24.

Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα. Ο δράστης του μακελειού πυροβόλησε τα θύματα και αυτοκτόνησε μόλις έφτασε η Αστυνομία. Ο δράστης ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου και είναι ο David Kozak.

 «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός. Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνεται ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του:

Μακελειό στην Τσεχία
Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην  Πράγα

Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, μερικοί φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στην προεξοχή, ωστόσο ένα από τα κορίτσια δεν μπορούσε να κρατηθεί και έπεσε, με αποτέλεσμα να γίνει το ενδέκατο θύμα της επίθεσης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Μακελειό στην Τσεχία

 

«Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στον τόπο του συμβάντος», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία της Πράγας.

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. 
Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. 
 

«Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών. 

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. 

«Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

 

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην Πράγα
Μακελειό στην Τσεχία
Μακελειό στην Τσεχία

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...