Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Παντσέρι: «Πάσχω από κατάθλιψη» - Πιθανόν να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση Qatargate, του σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ. Ο «εγκέφαλο» της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι έκανε γνωστό, δια μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, ότι πάσχει από κατάθλιψη και για τον λόγο αυτό ελπίζει να τεθεί σε περιορισμό με βραχιολάκι, από τις 6 Απριλίου.

Πριν από λίγο καιρό ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είχε συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις, προκειμένου να ελαφρύνει την ποινή, για να την μειώσει στον έναν χρόνο κράτησης.

Σύμφωνα με τα γαλλόφωνα Μέσα Ενημέρωσης, ο δικηγόρος του Παντσέρι επικαλείται τον γιατρό των φυλακών Saint-Gilles, όπου και κρατείται ο πολιτικός, λέγοντας ότι του συνιστά «ψυχολογική υποστήριξη».

Φυλακισμένος από τις 9 Δεκεμβρίου, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής ελπίζει να φύγει το συντομότερο δυνατό από το κέντρο κράτησης.

Στις 6 Απριλίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η επόμενη δικαστική απόφαση, θα γίνει γνωστό εάν θα τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι.

Ο δικηγόρος του επισημαίνει ειδικότερα τα εξής: «Δεν πρόκειται για απελευθέρωση αλλά για κατ' οίκον περιορισμό, ο Αντόνιο Παντσέρι δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...