Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Παρασκευή

Σε επιτυχημένη επέμβαση στο έντερο υποβλήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Σύμφωνα με το περιβάλλον του όλα πήγαν καλά και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, με επίσημη ανακοίνωση. 

«Το ιατρικό προσωπικό ενημερώνει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκουράστηκε καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κλινική του πορεία εξελίσσεται κανονικά. Οι αιματοχημικές εξετάσεις βρίσκονται στο φυσιολογικό εύρος. Χθες το βράδυ γευμάτισε σε κοινό γεύμα μαζί με εκείνους που τον βοηθούν από την ημέρα της εισαγωγής του.

Σήμερα το πρωί, σε ένδειξη ευχαριστίας, δέχθηκε ολόκληρη την ομάδα χειρουργείου, αποτελούμενη από το ιατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς υγείας και το βοηθητικό προσωπικό που συντόνισαν, πραγματοποίησαν και κατέστησαν δυνατή την επέμβαση στις 6 Ιουνίου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Claudio Giuliodori, Γενικό Εκκλησιαστικό Βοηθό του Καθολικού Πανεπιστημίου, και τον Don Nunzio Currao, Πνευματικό Βοηθό του προσωπικού της Πολυκλινικής- στη συνέχεια με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Fondazione Policlinico Gemelli, με τον Πρόεδρο, κ. Carlo Fratta Pasini, και τον Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Franco Anelli, μαζί με τα όργανα διοίκησης της Πολυκλινικής, με τον Γενικό Διευθυντή, Καθηγητή Marco Elefanti.

Στο τέλος της επίσκεψης, μετέβη στο θάλαμο παιδιατρικής ογκολογίας και παιδικής νευροχειρουργικής, όπου περιθάλπονται οι μικροί ασθενείς που εξέφρασαν την αγάπη τους στον Πάπα τις τελευταίες ημέρες με πολυάριθμες επιστολές, ζωγραφιές και μηνύματα για ταχεία ανάρρωση. Ο Πάπας Φραγκίσκος άγγιξε τον πόνο αυτών των παιδιών που κουβαλούν καθημερινά στους ώμους τους τα βάσανα του Σταυρού, μαζί με τις μητέρες και τους πατέρες τους. Σε καθένα από αυτά χάρισε ένα κομποσκοίνι και ένα βιβλίο. Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Παναγιότατος ευχαρίστησε όλο το ιατρικό προσωπικό για τον επαγγελματισμό τους και τις προσπάθειές τους να ανακουφίσουν τον πόνο των άλλων, όχι μόνο με φάρμακα, αλλά και με τρυφερότητα και ανθρωπιά. Η υγειονομική ομάδα που ακολουθεί τον Πάπα Φραγκίσκο επιβεβαίωσε την έξοδο του Αγίου Πατέρα από το νοσοκομείο A. Gemelli το πρωί της αυριανής ημέρας, Παρασκευή 16 Ιουνίου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση στο Ισραήλ πυρομαχικών αρμάτων και σχετικού εξοπλισμού, με εκτιμώμενη οικονομική αξία 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων...

Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί

Ο «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χ...

Φόρτωση άρθρων...