Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Παρατάθηκε η ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς έξι λεπτά πριν την εκπνοή της

Πλανήτης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε –μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της– ότι η ανακωχή με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παρατείνεται για ακόμη μια μέρα προκειμένου «να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων». Η διορία για την ανακωχή ήταν μέχρι τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Την ανακωχή επιβεβαίωσε και η Χαμάς, ο ένοπλος βραχίονας της οποίας είχε καλέσει προηγουμένως τα μέλη του στη Λωρίδα της Γάζας να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου με τον στρατό του Ισραήλ σε περίπτωση που η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δεν ανανεωθεί. «Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ καλούν τις ενεργές δυνάμεις τους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη τις τελευταίες ώρες της ανακωχής», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Το κείμενο παρότρυνε τα μέλη της να παραμείνουν σε ετοιμότητα «εκτός αν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση» της Χαμάς που «θα επιβεβαιώνει την παράταση» της ανακωχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

Σλοβακία: Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Φίτσο – «Η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή»

Παραμένει πολύ σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος την Τετάρτη έπεσε θύμα πυροβολισμών. Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ο ...

Φόρτωση άρθρων...