Κυριακή
19 Μαΐου 2024

«Περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου» ανακοίνωσε το Ισραήλ - Είναι αναγκαία μία χερσαία εισβολή λέει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

«Για να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εισέλθουμε στο έδαφός του»

Πλανήτης

Σε νέα φάση περνά ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε και ο ισραηλινός στρατός με νέο μήνυμά του με το οποίο ανακοίνωσε τη χερσαία εισβολή. 

«Αυτός ο πόλεμος έχει στάδια και σήμερα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Χέρζι Χαλέβι σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν μετά τις εναέριες και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα εάν επρόκειτο για προάγγελο της χερσαίας επίθεσης ή για κανονική εισβολή.

Ο ισραηλινός στρατός μεταδίδει πάντως τώρα ότι οι «καλύτεροι στρατιώτες και διοικητές του» βρίσκονται στη Γάζα. 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί σε μήνυμά του, μέσω βίντεο, μετέδωσε ότι το Ισραήλ προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου.

Συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν σε διοικητικά στελέχη της τρομοκρατικής Χαμάς. 

«Για να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εισέλθουμε στο έδαφός του με τη βία» τόνισε δε.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού αναφέρθηκε στους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, λέγοντας ότι πιστεύεται ότι είναι 229 ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή αποτελεί «ύψιστη εθνική προσπάθεια».

«Θα νικήσουμε» καταλήγει το μήνυμα του Χαλεβί.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε νωρίτερα φυλλάδια στη βόρεια Γάζα προειδοποιώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα νότια.

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν μονάδες τεθωρακισμένων, μηχανικού και πεζικού στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, αρκετοί τρομοκράτες έγιναν στόχοι. Επιπλέον, στοχοποιήθηκε από αέρος ένα παγιδευμένο σπίτι. Σε μια άλλη επίθεση, ελικόπτερα έπληξαν κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς.

Οι ισχυρισμοί της Χαμάς

Η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε», υποστήριξε εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους» ανέφερε σε αυτό το μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χαμάς, το κανάλι Αλ Ακσά.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...