Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Ουκρανία: Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς μαχητές έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ

Πλανήτης

Οι περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς μαχητές, που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης έχουν ήδη απομακρυνθεί. Αυτο μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή, τον Ντένις Πουσίλιν.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε πόσους μαχητές αναφερόταν ο Πουσίλιν, καθώς το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον ισχυρισμό του.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που έχουν απομακρυνθεί από το εργοστάσιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως έχουν παραδοθεί 771 μαχητές του τάγματος «Αζόφ», κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας. Συνολικά, 1.730 μαχητές παραδόθηκαν από το Αζοφστάλ από τη Δευτέρα, από τους οποίους 80 ήταν τραυματίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε τεντωμένο σκοινί: Ο Πούτιν επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

Ο Πούτιν αναπτύσσει το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο, το λεγόμενο «όπλο της αποκάλυψης», ένα από τα συστήματα στα οποία βασίζεται το Κρεμλίνο για να διαφημίσει τη στ...