Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πεσκόφ: «Δεν είναι σταθερή η Ουκρανία σε ό,τι αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες»

Πλανήτης

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι αλλάζει συνέχεια τη στάση της σε ό,τι αφορά θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

"Οι επαφές συνεχίζονται σε επίπεδο ειδικών εντός του πλαισίου της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ουκρανική πλευρά δεν είναι σταθερή αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. Αλλάζει συχνά την θέση της και η τάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας αφήνει πολλά ανεκπλήρωτα ζητήματα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξουν τον τρόπο πληρωμής της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια οι αποκαλούμενες "εχθρικές" χώρες. Όμως, αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να το κάνουν.

Στα τέλη του Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε ένα διάταγμα το οποίο ζητεί από ξένους αγοραστές φυσικού αερίου να πληρώνουν με το ρωσικό νόμισμα, διαφορετικά θα διακοπούν οι προμήθειες--μια κίνηση την οποία απέρριψαν ευρωπαϊκές χώρες και την οποία η Γερμανία χαρακτήρισε "εκβιασμό".

Οι πληρωμές για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Πούτιν αναμένονται τον Μάιο, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο δικός σας μέσα σε αυτήν. Βέβαια εάν το PIN σας είναι 1234 τότε δεν υπάρχει σωτηρία! Σύμφ...

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από σύγκρουση μικρού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά...

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο μετά το βέτο της Προέδρου στο νόμο περί «ξένης επιρροής»

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Γεωργία με αφορμή τον αποκαλούμενο «ρωσικό νόμο». Χιλι...

Φόρτωση άρθρων...