Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πεσκόφ: «Δεν εξετάζεται καν η ιδέα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»

«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κανείς δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει, δεν εξετάζεται καν η ιδέα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο PBS χθες. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία επ’ αυτού», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όμως οποιαδήποτε εξέλιξη στην επιχείρηση φυσικά δεν αποτελεί λόγο για τη χρήση πυρηνικών όπλων», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Έχουμε ένα σκεπτικό ασφαλείας το οποίο αναφέρει πολύ ξεκάθαρα ότι μπορούμε και όντως θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα μόνο όταν υπάρχει απειλή για την ύπαρξη της χώρας μας προκειμένου να εξαλείψουμε την απειλή», εξήγησε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Ας διαχωρίσουμε αυτά τα δύο πράγματα, εννοώ την ύπαρξη της χώρας μας και την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προκλητικός Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: «Σαν σήμερα ανάψαμε τον πυρσό της ανεξαρτησίας»

«Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα», σημειώνει στο μήνυμά του...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...