Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πεσκόφ: «Δυνητικά επικίνδυνο σενάριο η πολωνική προσφορά πολεμικών αεροσκαφών MiG-29»

«Ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το σενάριο της πιθανής χρήσης αεροδρομίων σε άλλες χώρες για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στους Αμερικανούς για να τα στείλουν στη συνέχεια στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο διάβημα θα δημιουργούσε ένα «εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο».

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη να σχολιάσει τα σχέδια της Πολωνίας. “Το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη σχολιάσει την πιθανότητα χρήσης οποιωνδήποτε άλλων αεροδρομίων για απογειώσεις στρατιωτικών αεροπλάνων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο σενάριο”, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Η Ρωσία θεωρεί πως οι καταγγελίες της ότι η Ουκρανία είχε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος είναι ανάγκη να γνωρίζει την αλήθεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ζητήσει νωρίτερα από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί υποστήριζαν αυτό που η Μόσχα περιγράφει ως ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Η κατηγορία απορρίπτεται από το Κίεβο και το Πεντάγωνο.

Πεσκόφ: «Οι ΗΠΑ κήρυξαν οικονομικό πόλεμο»

Από εκεί και πέρα, το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα τον «οικονομικό πόλεμο» που κηρύχθηκε από τις ΗΠΑ στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον ενός εμπάργκο στις αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου, μεταξύ άλλων κυρώσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία και διεξάγουν αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Μαζικές οικονομικές κυρώσεις έχουν υιοθετηθεί από πολυάριθμες χώρες, κυρίως δυτικές, κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή Ρώσων στρατιωτών πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων, ενώ η Ευρώπη είναι πιο απρόθυμη να πλήξει έναν τομέα από τον οποίο έχει μεγάλη εξάρτηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή από το πανεπιστήμιο

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές του έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή ...

Προκλητική φιέστα Ερντογάν - «Ένδειξη ευαισθησίας» χαρακτήρισε την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Τη λειτουργία ως τζαμί της Μονής της Χώρας, του περικαλλούς βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε ...

Φόρτωση άρθρων...