Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Pfizer: Κλινικές δοκιμές και στη Ρωσία του χαπιού κατά του κορωνοϊού

Πλανήτης

Άδεια στην Pfizer έδωσε η Ρωσία να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές στη χώρα για το πειραματικό αντιικό χάπι της για τη θεραπεία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το κρατικό αρχείο φαρμάκων.

Οι κλινικές δοκιμές διενεργήθηκαν σε δείγμα ενενήντα ανθρώπων που συμβίωναν με κάποιον ο οποίος είχε συμπτώματα της νόσου και ξεκίνησαν στις 12 Νοεμβρίου με στόχο να συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αρχείου.

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το αντιικό χάπι μείωνε κατά 89% τις πιθανότητες νοσηλείας ή θανάτου για τους ενήλικες που κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση.

Η φαρμακευτική εταιρεία ευελπιστεί να καταστήσει διαθέσιμο παγκοσμίως το χάπι το συντομότερο δυνατό. Η εμπορική ονομασία του χαπιού είναι Paxlovid.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...