Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πιέσεις Μακρόν και Σολτς στον Πούτιν για άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

Πιέσεις στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία άσκησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. Ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κυβέρνησης της Γερμανίας, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν στον Πρόεδρο της Ρωσίας ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε η πηγή αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες «αξίωσαν» επίσης «από την Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χωρίς τέλος οι αναταράξεις για την Boeing: Νέα έρευνα για ανεπαρκείς ελέγχους σε 787 Dreamliner

Συνεχίζονται οι αναταράξεις για τη Boeing η οποία βρίσκεται εν μέσω νέας έρευνας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, μετά την παραδοχή πως ενδέχεται να μην έχ...

Φόρτωση άρθρων...