Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κρεμλίνο: Πιθανή συνάντηση Πούτιν–Ζελένσκι

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης των Προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αυτό φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Newsweek. 

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη προκειμένη να να παράγει αποτελέσματα.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ρώσοι που λένε ότι ντρέπονται για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της χώρας στην Ουκρανία δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι.

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για ένα σύνθημα «ντρέπεται να είμαι Ρώσος» που κάποιοι είχαν επαναλάβει τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας. «Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», είπε ο Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ είπε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα αυξάνονται επικίνδυνα στη Δύση και είπε ότι ελπίζει οι δυτικοί ηγέτες να σταματήσουν να υποκινούν μια τέτοια ρωσοφοβία.

Διαδοχικά τηλεφωνήματα με Ζελένσκι και Πούτιν για τον Πρόεδρο της 

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinisto, τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον Ρώσο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δήλωση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση αμάχων και την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...