Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ποια χώρα «κήρυξε τον πόλεμο» στα ποντίκια - Θέλει να τα εξαφανίσει ως το 2050

Τα ποντίκια υπάρχουν, όπου υπάρχουν και οι άνθρωποι. Εξαίρεση αποτελούν μόνο δύο περιοχές στον πλανήτη. Η Αλμπέρτα του Καναδά, η οποία ξεκίνησε μια μαζική κινητοποίηση κατά των αρουραίων τη δεκαετία του 1950 και έκτοτε έχει απαλλαχθεί από ποντίκια. 

Και το νησί της Νότιας Τζόρτζια στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, το οποίο εξαφάνισε τους αρουραίους το 2018, αφού η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να ρίξει σφαιρίδια δηλητηρίου.

Πλέον η Νέα Ζηλανδία φιλοδοξεί να γίνει μέχρι το 2050 η τρίτη περιοχή χωρίς ποντίκια και αρουραίους. Το νησιωτικό έθνος εγκαινιάζει το Predator Free 2050, έναν δημόσιο οργανισμό που προσπαθεί να προστατεύσει τα ιθαγενή πτηνά εξαφανίζοντας όλους τους αρουραίους.  

Οι αρουραίοι τρέχουν αχαλίνωτοι στη χώρα, καταβροχθίζοντας 26 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο. Πάντως, πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή, αν και οι Νεοζηλανδοί οικολόγοι εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Φόρτωση άρθρων...