Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απελευθέρωση 200 αιχμαλώτων στρατιωτών σε ανταλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών

Πλανήτης

Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν περισσότερους από 200 αιχμάλωτους στρατιώτες, στην τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ των δύο εμπόλεμων πλευρών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 82 Ρώσοι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι από την Ουκρανία, ενώ ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Άντριι Γιέρμακ, δήλωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 140 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Ορισμένοι από τους 132 Ουκρανούς άνδρες και οκτώ γυναίκες που απελευθερώθηκαν είχαν τραυματιστεί ή είχαν πολεμήσει για να υπερασπιστούν το λιμάνι της Μαριούπολης και το Φιδονήσι, είπε ο Γιέρμακ στο Telegram.

Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους στρατιώτες τους τελευταίους μήνες, παρά την πλήρη κατάρρευση των ευρύτερων διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Σαν σήμερα - 27 Μαρτίου

Γεγονότα 1309 - Ο Πάπας Κλήμης Ε΄ αφορίζει τη Βενετία και όλους τους κατοίκους της. 1513 - Ο Ισπανός εξερευνητής Χουάν Πόνθε ντε Λεόν φτάνει στις Μπαχάμες στο πρώτο του ταξίδ...

Φόρτωση άρθρων...