Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεκόπη η εκκένωση της Μαριούπολης - Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν, λένε οι Ουκρανοί

Πλανήτης

Η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης της Ουκρανίας.

Λίγο νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.

Την είδηση της διακοπής της εκκένωσης επιβεβαίωσε και ο Παύλο Κιριλένκο, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων της περιοχής του Ντονέτσκ με ανάρτησή του στο Twitter: «ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ!»

Ουκρανία: «Τα ρωσικά στρατεύματα δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός»
Tο δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα εκεχειρία σε όλη τη διαδρομή του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Όπως μεταφέρει ο Guardian, τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι «διεξάγονται μάχες» στην περιοχή Ζαπορίζια.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προσθέτει: «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός σε όλη τη διαδρομή εκκένωσης».

Το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο λέγοντας ότι θα δώσει σύντομα νέες οδηγίες. Πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σερχίι Ορλόφ, είπε στο BBC συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη, αλλά και κατά μήκος της συμφωνηθείσας διαδρομής εκκένωσης κοντά στην πόλη Ορικχίβ. «Δεν είναι ασφαλής η απομάκρυνση από αυτό τον δρόμο λόγω των μαχών», είπε.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας μιλά ήδη με Ρώσους αξιωματούχους για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, μεταδίδει το ΒΒC. Το Κίεβο είχε πει αρχικά ότι το σχέδιο προέβλεπε την απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από τη Μαριούπολη και 15.000 από τη Βολνοβάκα και ο Ερυθρός Σταυρός θα εγγυάτο την κατάπαυση του πυρός μέχρι τη λήξη της στις 16:00 ώρα Ελλάδος. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...