Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Φρένο» στις προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις βάζει ο Μπλίνκεν

Σε δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί ως «ανώμαλη προσγείωση» προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, καλώντας την Ρωσία να σταματήσει τώρα τις επιθέσεις, να σταματήσει να σφυροκοπάει την Ουκρανία και να συζητήσει σοβαρά.

Όπως δήλωσε, «υπάρχουν αυτά που λέει η Ρωσία και αυτά που πράττει. Εμείς, επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο» προσθέτοντας ότι δεν έχει δει σημάδια ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία προχωρούν με αποτελεσματικό τρόπο καθώς δεν έχει δει κάτι που να του δείχνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις.

Ο Μπλίνκεν, σημείωσε ότι το να λέει η Ρωσία πως μειώνει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή και να εξαπατήσει τους Ουκρανούς κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα το πράξει στ' αλήθεια.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Ρωσία να σταματήσει τώρα τις επιθέσεις, να σταματήσει να σφυροκοπάει την Ουκρανία και να συζητήσει σοβαρά.

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία και άλλες χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ κλήθηκαν από την συμμαχία να συμμετάσχουν στην διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 7 Απριλίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συνέρχονται για δεύτερη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...