Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν για την ανταρσία της Wagner

Πλανήτης

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία, στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας από μαχητές της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner.

«Συζήτησαν την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση και ο πρόεδρος Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης βοήθειας για την ασφάλεια, όπως και της οικονομικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι συνομίλησε σήμερα με τον ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για την ανταρσία της Wagner, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την αδυναμία της ηγεσίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι εξέφρασε ικανοποίηση για τη «θετική και εμπνευσμένη συζήτηση» με τον Τζο Μπάιντεν.

«Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και των 'διαδικασιών' που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση επί της Ρωσίας έως ότου αποκατασταθεί η διεθνής τάξη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συζήτησε επίσης την περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...