Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά στην περιοχή του Ντονέσκ

Πλανήτης

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη δύο χωριών στην ανατολική περιοχή του Ντονέσκ. «Το Νέσκουσνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, βρίσκεται και πάλι υπό ουκρανική σημαία», ανακοίνωσε η υπηρεσία των συνοριοφυλάκων του ουκρανικού κράτους.

Είχε προηγηθεί η ανακατάληψη του χωριού Μπλαγκόντατνεύ στη νότια Ουκρανία κατά την επίθεση κατά των ρωσικών θέσεων σε αυτό το τμήμα του μετώπου, για το οποίο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για την διεξαγωγή ορισμένων «επιχειρήσεων αντεπίθεσης».

Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά, αρνούμενο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.

«Οι ένδοξοι στρατιώτες της 68ης ταξιαρχίας (…) απελευθέρωσαν την κοινότητα Μπλαγκοντάτνε», ανήγγειλαν στο Facebook οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας ανεβάζοντας βίντεο που δείχνει στρατιώτες με την ουκρανική σημαία στο εσωτερικό κατεστραμμένου κτιρίου. Το χωριό βρίσκεται στο όριο ανάμεσα στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, οι Ουκρανοί αιχμαλώτισαν δύο Ρώσους στρατιώτες και φιλορώσους αυτονομιστές μαχητές.

Aνταλλαγή αιχμαλώτων

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό οι δύο αντιμαχόμενες χώρες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων στρατιωτών των δύο πλευρών.

Ο Αντρι Γερμάκ, επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την επιστροφή 95 ουκρανών στρατιωτών, ανάμεσά τους και ορισμένων τραυματιών. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση 94 ρώσων στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή γεωμαγνητική καταιγίδα πλήττει τη Γη - Είναι η ισχυρότερη των τελευταίων 165 ετών (Videos&Photos)

Γεωμαγνητική καταιγίδα πλήττει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προβλέπει ότι ενδέχεται να είναι η ισχυρότερη των τελευταί...

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί έπειτα από πτώση λεωφορείου σε ποταμό στην Αγία Πετρούπολη

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το δυστύχημα σημει...

Φόρτωση άρθρων...