Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα μπούμε στην Κριμαία μέχρι το Δεκέμβριο» λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Πλανήτης

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας θα μπουν στην Κριμαία μέχρι τον Δεκέμβριο και ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι την Άνοιξη, εκτιμά ο υποστράτηγος ε.α. και υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Βολοντίμιρ Χαβρίλοφ, λέγοντας παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο όταν η Ρωσία φύγει από «κάθε ίντσα ουκρανικού εδάφους».

Μιλώντας στο Sky News, ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε για τον πόλεμο ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν θα σταματήσουν να μάχονται αν δεν εξασφαλίσουν τη νίκη κατά της Ρωσίας, εν μέσω της ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η απόφαση μέσα στην κοινωνία της Ουκρανίας είναι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν έχει σημασία ποιο σενάριο είναι στο τραπέζι. Έχουμε πληρώσει φόρο αίματος, καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για όσα έχουμε ήδη πετύχει και όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση ή το “πάγωμα” της σύγκρουσης θα είναι μόνον η συνέχιση αυτού του πολέμου κατά της ύπαρξης της Ουκρανίας ως έθνους», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν εκ νέου τη Χερσώνα και ανάγκασαν αυτές της Ρωσίας να υποχωρήσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Όταν ο Χαβρίλοφ ερωτήθηκε αν αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν τις πιθανότητες να πετύχουν και άλλους στόχους, όπως η ανακατάληψη της Κριμαίας και απάντησε ότι «είναι θέμα χρόνου και φυσικά θα προτιμούσαμε να γίνει αυτό το συντομότερο».

«Μπορεί να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται έτσι να γίνει», πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας, λέγοντας παράλληλα ότι σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και μια απροσδόκητη εξέλιξη στη Ρωσία, όπως π.χ. να πέσει το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά οι Ρώσοι, ο Χαβρίλοφ απάντησε ότι είναι μικρή «αλλά θα ήταν δραματικό για όλους» και πρόσθεσε ότι «ένας Θεός ξέρει τι σενάριο θα παιχθεί», όμως αυτή απειλή «δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».

Σε ό,τι αφορά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ο Βολοντίμιρ Χαβρίλοφ δήλωσε ότι αυτές θα γίνουν μόνο όταν οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν κάθε ίντσα ουκρανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 μετά την προσάρτηση της χερσονήσου.

Για το πόσο μπορεί να διαρκέσει ακόμα ο πόλεμος, ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας τόνισε ότι είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, θα έχει τελειώσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...