Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για κλιμάκωση με τη Γάζα υπό πλήρη πολιορκία

Πλανήτης

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου στο Ισραήλ, με τη λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται πλέον υπό πολιορκία χωρίς τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, τους μαχητές της Χαμάς να κλιμακώνουν τις επιθέσεις ρουκετών τους στο Ισραήλ και την ισραηλινή αεροπορία να απαντά με το δικό της «σφυροκόπημα».

Μιλώντας δύο ημέρες μετά την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους στο Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι τα χτυπήματα του Ισραήλ μόλις ξεκίνησαν. «Ανέκαθεν γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος. Και θα την νικήσουμε όπως ο πεφωτισμένος κόσμος νίκησε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ο απαίσιος εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει».

Διαβεβαίωσε πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως «ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ». Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει «για πολλές γενιές», υποστήριξε.

Στους ίδιους τόνους, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε εχθές ότι ξεκινά η πλήρης πολιορκία της Γάζας. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε καύσιμα – όλα κλείνουν. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γιοάβ Γκαλάντ.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εκτελεί έναν ισραηλινό όμηρο ως αντίποινα για κάθε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό αμάχων. Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που κρατά πάνω από 100 ομήρους ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους εάν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...