Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε ζωντανή μετάδοση από το Al Jazeera το χτύπημα στα γραφεία της Χαμάς - Δείτε βίντεο

Πλανήτης

Την τρομακτική στιγμή του χτυπήματος στον Πύργο της Παλαιστίνης, εκεί που φιλοξενούνται διοικητικά γραφεία της Χαμάς, κατέγραψε live η κάμερα του Al Jazeera, τη στιγμή που μιλούσε η δημοσιογράφος Youmna El-Sayed, περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή. 

Το βίντεο καταγράφει μια «προειδοποιητική βολη» στο πολυώροφο κτίριο, το οποιο λίγο αργότερα ισοπεδώθηκε από νέο χτύπημα.

Δείτε το βίντεο

Ισραηλινά αεροσκάφη «σφυροκόπησαν» τη Γάζα τη νύχτα - Νεκροί στα ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νυχτερινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εδώ και ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά) προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ξεκίνησε ένας μακρόχρονος και σκληρός πόλεμος, μετά την πρωτόγνωρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (...) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

 

«Εκδίκηση» ορκίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη χθεσινή εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και αυτή έχει ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι, με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συγκροτήματα κατοικιών και υποδομές που, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ (IDF) χρησιμοποιεί η Χαμάς. 

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά) προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους. Πρωινές αναφορές έκαναν λόγο για 256 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ τους και 20 παιδιά.

 

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, που έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε δέκα επιχειρησιακές υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τη διοίκησή της για να κατευθύνει τους εισβολής από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ το ρπωί του Σαββάτου. Στις υποδομές που επλήγησαν, περιλαμβάνεται το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς και μια στρατιωτική δομή που χρησιμοποιείται από την αεροπορία της οργάνωσης.

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, χτυπήθηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τη χρηματοδότηση των ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ισλαμικής Τράπεζας που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων και του πρώτου τραπεζικού υποκαταστήματος της οργάνωσης.

Επιπλέον, ένα συγκρότημα για την παραγωγή εναέριων όπλων που χρησιμοποιούνται από την αεροπορία της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στην πόλη της Γάζας, ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία και μια αποθήκη όπου η τρομοκρατική οργάνωση αποθηκεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ξεκίνησε ένας μακρόχρονος και σκληρός πόλεμος, μετά την πρωτόγνωρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (...) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

Φόρτωση άρθρων...