Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Πολωνία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά

Πλανήτης

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Τέλους την Τρίτη, την επομένη της κατάρρευσης της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τέλους κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας των σιτηρών, καθώς περισσότερα ουκρανικά φορτία θα αρχίσουν να περνούν από τα σύνορα μετά τη συγκομιδή.

«Σίγουρα η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά, αυτή τη φορά συμβαίνει ξανά», δήλωσε ο Τέλους στο Reuters.

«Οι ροές ουκρανικών σιτηρών δεν θα αυξηθούν άμεσα»

Οι αγρότες στην Πολωνία και σε άλλες χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία δέχτηκαν πίεση από τα ουκρανικά σιτηρά φέτος, κάτι που ώθησε τη Βαρσοβία στο να κλείσει τα σύνορά της για εισαγωγές.

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν επίσης να θέσουν περιορισμούς στις αποστολές των ουκρανικών σιτηρών.

Ο Τέλους ανέφερε ότι η Βαρσοβία ήταν έτοιμη να αυξήσει τις ροές ουκρανικών σιτηρών εντός των συνόρων της, ωστόσο διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί άμεσα.

Ο Τέλους, ο οποίος θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Μολδαβία την Τετάρτη, δήλωσε ότι η Βαρσοβία θα πιέσει για παράταση του εμπάργκο στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία πέραν της 15ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2024 - Πολεμικές συγκρούσεις, πλημμύρες, τσουνάμι και πείνα

Αλλαγή έτους χωρίς προβλέψεις γίνεται; Δε γίνεται. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έρχονται στην επικαιρότητα οι… προφητείες του Νοστράδαμου. Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, ή π...

Νετανιάχου: Θα ελευθερώσουμε όλους τους ομήρους και μετά θα εξαλείψουμε τη Χαμάς (Video)

Τη δέσμευσή του για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, επανέλαβε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τη σημερινή του παρουσία σε στρατιωτική βάση ...

Φόρτωση άρθρων...