Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πολωνία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά

Πλανήτης

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Τέλους την Τρίτη, την επομένη της κατάρρευσης της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τέλους κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας των σιτηρών, καθώς περισσότερα ουκρανικά φορτία θα αρχίσουν να περνούν από τα σύνορα μετά τη συγκομιδή.

«Σίγουρα η Ρωσία χρησιμοποιεί τα σιτηρά ως πυρομαχικά, αυτή τη φορά συμβαίνει ξανά», δήλωσε ο Τέλους στο Reuters.

«Οι ροές ουκρανικών σιτηρών δεν θα αυξηθούν άμεσα»

Οι αγρότες στην Πολωνία και σε άλλες χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία δέχτηκαν πίεση από τα ουκρανικά σιτηρά φέτος, κάτι που ώθησε τη Βαρσοβία στο να κλείσει τα σύνορά της για εισαγωγές.

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν επίσης να θέσουν περιορισμούς στις αποστολές των ουκρανικών σιτηρών.

Ο Τέλους ανέφερε ότι η Βαρσοβία ήταν έτοιμη να αυξήσει τις ροές ουκρανικών σιτηρών εντός των συνόρων της, ωστόσο διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί άμεσα.

Ο Τέλους, ο οποίος θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Μολδαβία την Τετάρτη, δήλωσε ότι η Βαρσοβία θα πιέσει για παράταση του εμπάργκο στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία πέραν της 15ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Φόρτωση άρθρων...