Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πώς θα γίνει η εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα – Θέμα ωρών η επιδρομή

Πλανήτης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, με τις ισραηλινές δυνάμεις να δίνουν σφοδρές μάχες στα περίχωρα με τους μαχητές της Χαμάς, καθώς περικυκλώνουν την πόλη και αποκόπτουν κάθε πέρασμα.

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώνονται στη Λωρίδα της Γάζας, με εκπρόσωπο των Ισραηλινών  Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) να δηλώνει στο CNN ότι οι δυνάμεις τους προχωρούν προς την πόλη της Γάζας, την οποία, όπως λέει, ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει από τότε που έφτασε στην ακτή της Γάζας την Κυριακή.

«Ο βορράς και ο νότος (της Γάζας) έχουν αποκοπεί το ένα από το άλλο και είναι υπό τον έλεγχο των IDF», είπε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ στο CNN τη Δευτέρα. Αυτό «πράγματι σημαίνει ότι πιέζουμε προς τα εμπρός προς την πόλη της Γάζας, περικυκλώσαμε την πόλη πριν από δύο ημέρες και προχωράμε», πρόσθεσε ο Λέρνερ.

Περιγράφοντας την πόλη της Γάζας ως «το φρούριο των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς», είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός είναι αποφασισμένος και θέλει να καταστρέψει την μαχητική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται τα στρατεύματα να μετακινηθούν σε νέες θέσεις, πιο κοντά στο κέντρο της Γάζας.

Κατά τη νυχτερινή επιδρομή, οι IDF ανακοίνωσαν ότι  τα χερσαία στρατεύματα κατέλαβαν ένα προπύργιο της Χαμάς και περίπου 450 τοποθεσίες που ανήκουν στην ομάδα χτυπήθηκαν, καθώς η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Το συγκρότημα περιέχει θέσεις παρατήρησης, χώρους εκπαίδευσης για στελέχη της Χαμάς και υπόγειες σήραγγες τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς καθώς τα στρατεύματα κατέλαβαν την τοποθεσία.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός, επισημαίνει πως έχει σκοτώσει αρκετούς διοικητές της Χαμάς ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Τζαμάλ Μούσα, επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της Χαμάς. Επίσης, πλήγματα πραγματοποίησε και το Πολεμικό Ναυτικό εναντίον τοποθεσιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης, και πρόσθετων θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων πυραύλων και σημείων παρατήρησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο

«Μοναχικό λύκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Μάτους Σούτα Έστοκ ανέφερε ότι ο δ...

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Φόρτωση άρθρων...