Τρίτη
07 Μαΐου 2024

ΠΟΥ: Έρχονται διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων

Πλανήτης

Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς στην ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως άμεσα θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και αποκάλυψε πως άμεσα θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση έρευνας και ανάπτυξης για να προσδιορίσει τις προτεραιότητες για την εξέρευση διαγνωστικών τεστ, εμβολίων και θεραπείας για την ευλογιά των πιθήκων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Μαΐου

Γεγονότα 558: Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιουστινιανός διατάσσει την επανακατασκευή του 1429: Η Ζαν ντ’ Αρκ ηγείται τραυματισμένη της επίθεσ...

Βρετανία: Πράκτορες της Κίνας χάκαραν το υπουργείο Άμυνας - Διαψεύδει το Πεκίνο

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονι...

Φόρτωση άρθρων...