Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

ΠΟΥ για ευλογιά των πιθήκων: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί

Πλανήτης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έχει μεταλλαχθεί, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι η μολυσματική ασθένεια που είναι ενδημική στη δυτική και κεντρική Αφρική τείνει να μην αλλάζει.

Η Ρόζαμοντ Λιούις, επικεφαλής της γραμματείας της ευλογιάς, είπε σε ενημέρωση ότι οι μεταλλάξεις αυτού του ιού είναι συνήθως ηπιότερες, αν και η αλληλουχία του γονιδιώματος των περιπτώσεων θα βοηθήσει στην κατανόηση της τρέχουσας επιδημίας.

Σύμφωνα με τη Μαρία βαν Κέρκοβ, επικεφαλής του τμήματος αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων, τα περισσότερα από 100 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική δεν είναι σοβαρά.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να ελεγχθεί, ιδίως στις χώρες όπου παρατηρούμε να εξαπλώνεται η επιδημία στην Ευρώπη» τόνισε, εξηγώντας ότι η μετάδοση του ιού «μπορεί να σταματήσει» στις χώρες όπου δεν είναι ενδημικός.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν την προέλευση των κρουσμάτων και αν έχει αλλάξει κάτι στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στόλτενμπεργκ: «Άμεση απειλή η Ρωσία για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ – Πρόκληση η Κίνα»

«Η Κίνα συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και η Συμμαχία πρέπει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες για την ασφάλειά της από τις κινεζικές επενδύσεις σε σύγχρο...

Γαλλία: Στο επίκεντρο έρευνας υπουργός του Μακρόν μετά από καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Ο υπουργός Αλληλεγγύης της Γαλλίας, Νταμιέν Αμπάντ, βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας, καθώς εναντίον του έχει γίνει επίσημη μήνυση για απόπειρα βιασμού, από μία γυναίκα ...