Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πούτιν: Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία

Πλανήτης

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας, τόνισε, προσθέτοντας πως τα προβλήματα της Δύσης θα γίνουν μεγαλύτερα στο μέλλον και «ότι ο μύθος της δυτικής ευζωίας καταρρέει».

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία, οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Αποτρέψαμε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας», υποστήριξε ακόμη ο Πούτιν, ο οποίος, πάντως τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να τις επιβάλει εις βάρος της Μόσχας, ενώ κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά των δυτικών σημειώνοντας ότι οι πράξεις τους «θυμίζουν τα αντισημιτικά πογκρόμ της δεκαετίας του 1930 στη Γερμανία».

«Είναι η αυτοκρατορία των ψεμάτων, θέλουν να ακυρώσουν και να διαμελίσουν τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Μόσχας δεν θα πετύχει, αλλά και παραδεχόμενος ότι το σκηνικό δεν θα είναι εύκολο για τη χώρα του.

«Αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, δεν καταλαβαίνουν τη Ρωσία. Η νέα οικονομική πραγματικότητα θα πρέπει να συνοδευτεί από βαθιές αλλαγές στη ρωσική οικονομία. Θα δούμε άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας», είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...