Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πούτιν: «Εμείς θέλουμε να λήξει η σύγκρουση, το Κίεβο θέλει πόλεμο»

«Εμείς θέλουμε να λήξει η σύγκρουση, το Κίεβο θέλει πόλεμο», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε στον Ινδό Πρωθυπουργού ότι θέλει η σύγκρουση στην Ουκρανία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, αλλά ότι η Ουκρανία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τη μετάφραση της ινδικής τηλεόρασης των σχολίων του Πούτιν σε διμερή συνάντηση, στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στη Σαρμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Από την πλευρά του ο Ινδός Πρωθυπουργός τόνισε στον Ρώσο Πρόεδρο ότι η εποχή δεν είναι κατάλληλη για πόλεμο. «Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πόλεμο και σας το έχω πει και τηλεφωνικά», είπε ο Μόντι απευθυνόμενος στον Πούτιν, κατά τη συνάντησή τους, όπως έγινε γνωστό.

«Γνωρίζω τη θέση σας στη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Όλοι θέλουμε να τελειώσει όλο αυτό το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε από πλευράς του ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν κατά την ομιλία του στη σύνοδο νωρίτερα, είχε χαιρετήσει τα «νέα κέντρα εξουσίας», σε μια στιγμή που οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση είναι εξαιρετικά τεταμένες.

«Ο αυξανόμενος ρόλος των νέων κέντρων εξουσίας (...) γίνεται ολοένα και πιο προφανής», σημείωσε ο Πούτιν στην ομιλία του, κατά την οποία υπογράμμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, σε αντίθεση με αυτή των Δυτικών, στηρίζεται σε αρχές «που στερούνται οποιουδήποτε εγωισμού».

«Είμαστε ανοιχτοί στην συνεργασία με ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Η πολιτική μας στερείται οποιουδήποτε εγωισμού. Ελπίζουμε ότι οι άλλοι (...) θα διεξάγουν την πολιτική τους βάσει των ίδιων αρχών, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα όργανα του προστατευτισμού, τις παράνομες κυρώσεις και τον οικονομικό εγωισμό», πρόσθεσε, σε σαφή αναφορά του στις δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία επιδιώκει τους τελευταίους μήνες να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις ασιατικές χώρες, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...