Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Πούτιν για Ουκρανία: Μη αποδεκτή η επέκταση του ΝΑΤΟ

Πλανήτης
Tags: Πούτιν

Ευθεία ερώτηση για το εάν η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας δέχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Η απάντησή του ήταν η εξής: «Είναι μία προκλητική ερώτηση. Η Ρωσία ακολουθεί μια φιλειρηνική πολιτική αλλά δικαιούται να εξασφαλίσει την ασφάλειά της. Δεν μπορεί να μη μας απασχολεί η προοπτική προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Εχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα αναπτύξει βάσεις εκεί εάν εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Βασιζόμαστε ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά».

O Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε μη αποδεκτή την προοπτική επέκτασης του ΝΑΤΟ (στην περιοχή) αν και χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Φόρτωση άρθρων...