Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πούτιν: «Η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά το Κίεβο αρνείται»

Πλανήτης

Επανέλαβε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές.

Ο Ρώσος Πρόεδρος απαντούσε σε σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φάκι Μάχαματ, που δήλωσε στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι δεν έτοιμη να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, που πριν από 17 μήνες εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών.

Η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες». Το αποτέλεσμα είναι ο πόλεμος να συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...