Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ο Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους ολιγάρχες να επενδύσουν στη Ρωσία παρά τις κυρώσεις

Να βάλουν τον πατριωτισμό πάνω από το κέρδος και να επενδύσουν σε διάφορους τομείς προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία της Ρωσίας ενόψει των δυτικών κυρώσεων κάλεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους. 

Μιλώντας στην οικονομική ελίτ της Ρωσίας σε μία κατ΄ιδίαν συνάντηση, πρώτη φορά από την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε πως ο ρόλος τους δεν είναι μόνο να βγάζουν χρήματα, αλλά και να στηρίζουν την κοινωνία.

Χαιρέτισε την «υψηλή αποστολή» των επιχειρηματιών που φροντίζουν τους εργαζομένους τους και κατευθύνουν τα ταλέντα τους, όχι μόνο για το κέρδος αλλά και για το δημόσιο καλό.

Μεταξύ όσων βρέθηκαν στην ομιλία του Πούτιν ήταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, αλλά και τα μεταλλεύματα και τα λιπάσματα.

Πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους, υπόκεινται σε κυρώσεις από τη Δύση. Ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε πως οι προσπάθειες για καταστροφή της ρωσικής οικονομίας έχουν αποτύχει.

«Κατανοώ πλήρως τις απειλές που διαδραματίζονται και τι μας λένε οι κακοπροαίρετοι, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα έχει προβλήματα μεσοπρόθεσμα. Ναι, αυτή είναι μια απειλή που πρέπει να έχουμε κατά νου», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Σας προτρέπω να μην περιμένετε να έρθουν αυτές οι αρνητικές συνέπειες αυτού του μεσοπρόθεσμου… Πρέπει να δράσετε αμέσως», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...