Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πούτιν: Οι κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας έχουν πολλαπλασιαστεί

Πλανήτης
Tags: Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στη Ρωσία από ξένες «κρατικές δομές» έχει πολλαπλασιαστεί και ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της στον κυβερνοχώρο μειώνοντας τη χρήση ξένου λογισμικού και υλισμικού υπολογιστών.

Οι ιστότοποι πολλών κρατικών εταιρειών και ειδησεογραφικοί ιστότοποι έχουν υποστεί σποραδικές απόπειρες χακαρίσματος από τότε που η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, συχνά για να δείξουν πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Μόσχας για τη σύγκρουση.

«Γίνονται στοχευμένες προσπάθειες να απενεργοποιηθούν πόροι του διαδικτύου της κρίσιμης υποδομής πληροφοριών της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι στοχοποιήθηκαν μέσα ενημέρωσης και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Έχουν εξαπολυθεί σοβαρές επιθέσεις εναντίον των επίσημων ιστοσελίδων κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι προσπάθειες παράνομης διείσδυσης στα εταιρικά δίκτυα κορυφαίων ρωσικών εταιρειών είναι επίσης πολύ συχνότερες», συμπλήρωσε.

Σε συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια της τεχνολογίας πληροφοριών σε βασικούς τομείς και να στραφεί στη χρήση εγχώριας τεχνολογίας και εξοπλισμού.

Η Μόσχα επιδιώκει εδώ και καιρό να βελτιώσει την εγχώρια υποδομή του διαδικτύου, και είχε αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια δοκιμών το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, το άνευ προηγουμένου μπαράζ κυρώσεων της Δύσης που επιβλήθηκαν ως απάντηση στη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία έχει αυξήσει την πίεση να γίνουν τα συστήματα πληροφορικής της Ρωσίας πιο ανθεκτικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...