Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πούτιν: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας - «Η Ρωσία θα απαντήσει»

Πλανήτης

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές για δεύτερη φορά από μια ουκρανική επίθεση, με τον Ρώσο πρόεδρο να καταγγέλλει μια «τρομοκρατική ενέργεια» που έγινε από την Ουκρανία, δεσμευόμενος ότι η Ρωσία θα «απαντήσει».

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της σημαντικής και στρατηγικής σημασίας υποδομής μεταφορών», είπε ο Πούτιν σε μια κυβερνητική συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ένα κορίτσι τραυματίστηκε και οι δύο γονείς του σκοτώθηκαν στην επίθεση. «Η οικογένεια ταξίδευε στην Κριμαία από τη (ρωσική) περιφέρεια Μπέλγκοροντ», ανέφερε.

«Βεβαίως και θα υπάρξει απάντηση από τη Ρωσία. Το υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει τις ενδεδειγμένες προτάσεις», τόνισε ο Πούτιν, λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη είναι μια νέα τρομοκρατική ενέργεια από το καθεστώς του Κιέβου».

Μιλώντας σε αυτή την συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή εθνικών και περιφερειακών αξιωματούχων με αντικείμενο την αξιολόγηση των συνεπειών της επίθεσης, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε ότι η γέφυρα θα επισκευαστεί πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου. Τόνισε ότι πυλώνες της γέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, αλλά ότι ένα τμήμα του δρόμου καταστράφηκε ολοσχερώς και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Πρόσθεσε ότι η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει προς μία κατεύθυνση του δρόμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την οδική κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις να έχει αποκατασταθεί έως την 1η Νοεμβρίου. Η σιδηροδρομική γέφυρα δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πούτιν χαρακτήρισε την επίθεση μια βάναυση και παράλογη ενέργεια, καθώς όπως είπε η γέφυρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μήνες για τον εφοδιασμό ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εξαπέλυσαν την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας αναπτύσσοντας ναυτικά drones.

Μια πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU) είπε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...