Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πρόεδρος Ιράν σε Πούτιν: Ο πόλεμος στο Ισραήλ πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα

Πλανήτης

Η υποστήριξη των Παλαιστινίων είναι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του Ιράν αλλά οι «ομάδες αντίστασης» λαμβάνουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στον Ρώσο ομόλογό του κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ραΐσι είπε επίσης στον Βλαντίμιρ Πούτιν: "Υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα".

Πούτιν: Απαράδεκτη η βία κατά των αμάχων στη Μέση Ανατολή  

Ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε την κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης με τους ηγέτες του Ιράν, της Αιγύπτου, της Συρίας και της Παλαιστινιακής Αρχής τη Δευτέρα και είπε ότι οποιαδήποτε μορφή βίας κατά αμάχων είναι απαράδεκτη, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στις συνομιλίες, «υπήρξε επίσης σοβαρή ανησυχία για την πιθανότητα η σύγκρουση να κλιμακωθεί σε περιφερειακό πόλεμο».

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας να συντονιστεί με όλους τους «εταίρους» για να σταματήσουν οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...