Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Προκαλεί ο Τσελίκ: «Οι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν το ψυχολογικό τραύμα - Υπό την κυριαρχία μας η Αγιά Σοφιά»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ.

«Οι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το ψυχολογικό τραύμα. Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται υπό την κυριαρχία μας. Προστατεύουμε αυτόν τον τόπο τόσο ως εθνική κληρονομιά όσο και ως παγκόσμια κληρονομιά», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην Αγιά Σοφιά.

Στη συνέχεια, τα «έβαλε» και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, για τον οποίο τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, λέγοντας «μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δύο γειτόνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για συμφωνία. 

Στη συνέχεια, όμως, διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο λέγοντας: «Μην δίνετε F-16». Υπήρξαν αναφορές και αντιδράσεις και στον ελληνικό Τύπο για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τέτοιες φράσεις (σ.σ. στις ΗΠΑ). Δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε: «Μήπως είναι της μόδας η επίλυση των διαφορών με τα όπλα;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Φόρτωση άρθρων...